15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiTurcia introduce testul PCR obligatoriu începând de luni

Turcia introduce testul PCR obligatoriu începând de luni

Persoanele care vin din România pe calea aeriană și vor să intre în Turcia începând cu data de 28 decembrie sunt obligate să prezinte un rezultat negativ al unui test tip PCR contra Covid-19, nu mai vechi de 72 ore. Pentru cei care călătoresc pe cale rutieră, feroviară sau maritimă, obligativitatea prezentării testului negativ se aplică începând cu 30 decembrie.

„Persoanelor care intenționează să călătorească în Turcia pe cale aeriană și care nu vor fi în măsură să prezinte un test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore înaintea intrării în Republica Turcia, nu li se va permite îmbarcarea.
Persoanele care intenționează să călătorească pe cale rutieră, de asemenea, vor fi nevoite să prezinte autorităților vamale un test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore înaintea intrării în Republica Turcia.”, precizează Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat de presă.

Dacă persoanele care călătoresc în Turcia nu au un test negativ tip PCR ele pot intra pe teritoriul Turciei, cu mențiunea că li se va aplica măsura carantinei pe o perioadă de 10 zile, la adresa de cazare declarată (casă, hotel etc.). În a 7-a zi se pot deplasa pentru a efectua un test molecular (PCR) pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, în conformitate cu prevederile legale. În cazul în care rezultatul testului efectuat este negativ, persoanele în cauză vor putea ieși din carantină.

Autoritățile din Turcia oferă pentru persoanele care intră în țară cu mașina, nu au test negativ și nici o posiblitatea de cazare (casă, hotel) centre de carantină pentru o perioadă de 10 zile în provinciile de destinație.

Persoanele care vor tranzita Republica Turcia vor fi nevoite să prezinte un test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu Covid-19, efectuat cu maximum 72 de ore înaintea intrării pe teritoriul Turciei, numai în măsura în care țara de destinație finală va solicita acest lucru. Totodată, respectivele persoane vor avea obligația să nu părăsească zona destinată tranzitului pe durata prezenței pe teritoriul Turciei.

Transportatorii și șoferii de tir nu sunt exceptați de la regula testului negativ la Covid-19, iar singurele persoane exceptate sunt copiii minori, cu vârsta sub 6 ani.

Cele mai citite

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...
Ultima oră
Pe aceeași temă