Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Turişti olandezi, rătăciţi la schi în zona Arieşeni din Alba

Turişti olandezi, rătăciţi la schi în zona Arieşeni din Alba

Mai mulţi turişti olandezi s-au rătăcit luni în zona staţiunii Arieşeni, între pârtiile de schi, în căutarea lor pornind mai mulţi salvamontişti, a declarat, pentru AGERPRES, şef serviciu la Salvamont Alba, Claudiu Costea.

Rl online 0 comentarii

Turiştii, în număr de şase şi care toţi ar fi olandezi, potrivit primelor informaţii, s-au rătăcit în zona dintre pârtia Vârtop şi pârtia Piatra Grăitoare.

În altă ordine de idei, doi fraţi din Sau Mare au fost recuperaţi luni de un echipaj al Salvamont Alba, după ce au rămas blocaţi pe o stâncă din Piatra Secuiului, la Rimetea. "Este vorba de doi tineri, care nu erau echipaţi corespunzător şi care s-au abătut 500 de metri de la traseul marcat pentru turişti. Au rămas blocaţi pe o stâncă, în condiţiile în care era şi zăpadă, şi gheaţă", a explicat Claudiu Costea.

Ei au fost coborâţi de pe versantul stâncos cu ajutorul corzii. Intervenţia salvamontiştilor a durat aproximativ trei ore.

Zona Piatra Secuiului este una foarte periculoasă dacă nu sunt respectate regulile de bază de deplasare pe munte şi dacă nu este respectat marcajul turistic. Cea mai mare parte din ansamblul Pietrei Secuiului, care are o altitudine de 1.128 de metri, este accesibilă doar căţărătorilor profesionişti, dar există şi un traseu turistic bine marcat.

Comentarii

loading...