Gheața de pe cabluri și de pe șosea a stricat planurile turiștilor din Sinaia. (FOTO: Facebook Gondola Sinaia)

Gheața de pe cabluri și de pe șosea a stricat planurile turiștilor din Sinaia. (FOTO: Facebook Gondola Sinaia)

Turiștii aflați în Sinaia nu mai pot urca la Cota 1.400 cu mașina

Poliția Rutieră a luat decizia de a închide duminică la prânz sectorul de drum dintre Cabana Schiorilor și Cota 1.400 ca urmare a formării pe carosabil a unui strat gros de gheață.

Petronel Tudor 0 comentarii

„Din cauza precipitaţiilor căzute în ultimele ore, respectiv lapoviţă şi ninsoare, pe partea carosabilă a DC 134 s-a format un strat de gheaţă care pune în pericol siguranţa traficului rutier. Întrucât configuraţia zonei face dificilă intervenţia utilajelor pentru deszăpezire, s-a procedat la închiderea temporară a circulaţiei pe D.C. 134 (drumul către Cota 1.400), pe tronsonul Cabana Schiori – Cota 1.400.”, a anunțat Inspectoratul Județean de Poliție Prahova.

Operatorii telescaunului și a Gondolei din Sinaia au luat decizia opririi instalațiilor de transport pe cablu din cauza ceții dense, a vântului puternic și a stratului de gheață care s-a depus pe cabluri.

„Atenţie, vreme nefavorabilă sus, cu ceaţă şi prognoze de vânt, nu recomandăm ziua începătorilor şi nici celor nefamiliarizaţi cu pârtiile din Sinaia. În ultimele 48 de ore, s-au înregistrat ploi, urmate de îngheţ, vânt şi iar ninsori. Prognozele indică rafale puternice până pe 31 decembrie.
Pârtiile deschise sunt cele din golul alpin, cu 10 cm strat proaspăt de zăpadă căzut peste zăpada plouată anterior.”, spune un anunț postat pe pagina de Facebook Gondola Sinaia.

Comentarii

loading...