7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăȘtirile zileiUber, Clever şi Bolt solicită premierului şi liderului PSD implicare

Uber, Clever şi Bolt solicită premierului şi liderului PSD implicare

În scrisorile deschise adresate premierului şi şefului PSD, Asociaţia atrage atenţia asupra faptului că modificările aduse la Legea 38/2003 intrate în vigoare săptămâna trecută, împreună cu lipsa unei reglementări specifice pentru industria de ride sharing şi e-hailing, au creat o criză în domeniul serviciilor de transport alternativ, criză care se adânceşte pe zi ce trece. De asemenea, modificările la Legea taximetriei au dus la numeroase abuzuri, mulţi şoferi ai Uber, Clever şi Bolt fiind amendaţi de Poliţie şi luându-se împotriva lor măsura ridicării plăcuţelor de înmatriculare pentru 6 luni.

“Incertitudinea a redus numărul şoferilor activi pe aplicaţiile companiilor de ride sharing, acesta fiind cu 25% mai mic decât media zilnică, ceea ce a făcut ca timpul de aşteptare să crească la peste 10 minute. În prezent, sunt cu aproximativ 35% mai puţini şoferi care preiau comenzi pe cele trei aplicaţii. Acest lucru se traduce în timpi foarte mari de aşteptare, de aproape patru ori faţă de o zi obişnuită, dar şi în costuri considerabil mai mari pentru românii care folosesc aceste aplicaţii”, se spune în documente.

Potrivit sursei citate, serviciile de ride sharing şi e-hailing sunt folosite de 2,5 milioane de români, iar existenţa şi buna funcţionare a acestora sunt esenţiale pentru asigurarea unui transport eficient în Bucureşti şi marile oraşe ale ţării. Nu doar industria, dar şi utilizatorii acestor servicii doresc o reglementare cât mai urgentă a acestora, susţin Uber, Clever şi Bolt.

“O petiţie care cere reglementarea de urgenţă a acestui tip de servicii a adunat, în câteva ore, zeci de mii de semnături, iar numărul acestora creşte în fiecare minut. Doamnă prim ministru, un proiect de reglementare a fost elaborat deja de Ministerul Transporturilor şi Ministerul Dezvoltării Regionale, iar industria şi experţii au oferit toate propunerile necesare pentru ca acest proiect să permită funcţionarea în continuare a acestor servicii, spre beneficiul românilor şi a economiei româneşti. Depinde doar de Cabinetul pe care-l conduceţi adoptarea acest proiect de ordonanţă de urgenţă în prima şedinţă de Guvern. De decizia dumneavoastră nu depinde doar transportul celor 2,5 milioane de utilizatori, ci şi veniturile celor peste 20.000 de şoferi, precum şi beneficiile economice de peste 1 miliard de lei pe care le creează aceste servicii”, a subliniat Asociaţia.

Asociaţia Coaliţia pentru Economie Digitală este o organizaţie independentă care reprezintă principalele companii de ride sharing şi e-hailing din România, Uber, Bolt şi Clever.

Asociaţia a lansat petiţia #CONTINUAM, o iniţiativă dedicată celor care doresc ca serviciile moderne de transport urban să continue să funcţioneze în România. Potrivit unui comunicat al asociaţiei, remis luni AGERPRES, petiţia poate fi semnată la adresa https://www.continuam.ro/ unde sunt disponibile toate informaţiile despre situaţia din acest moment de pe piaţa de ride sharing şi e-hailing.

Cele mai citite

Rusia susține că le oferă avocați din oficiu celor patru autori ai atacului terorist

Autoritățile Rusiei susțin că le oferă avocați din oficiu, plătiți de stat, celor patru arestați care sunt acuzați că au comis atacul terorist din...

Cresc importurile de electricitate din Ucraina după atacurile rusești

Importurile zilnice de electricitate din Ucraina vor atinge cel mai ridicat nivel din acest an, după ce o serie de atacuri cu rachete rusești...

Vești bune pentru șoferii din București! Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă începând de duminică

Circulația pe Podul Grant din București va fi reluată de duminică, 31 martie, pe sensul Crângaşi-Turda, anunță site-ul g4media.ro. Traficul va fi redeschis după aproape...
Ultima oră
Pe aceeași temă