9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiUE îndeamnă platformele de internet să facă mai mult pentru a combate...

UE îndeamnă platformele de internet să facă mai mult pentru a combate dezinformarea

Într-un raport pe această temă publicat vineri şi consultat în avans de Reuters se arată că sunt dovezi privind “un efort continuu şi susţinut” din partea unor elemente ruse de a promova vederi extremiste şi de a polariza dezbaterile pe plan local, prin dezinformare online.

Totuşi, se subliniază în raport, nu există dovezi privind “o campanie distinctă transfrontalieră de dezinformare provenită din surse externe şi vizând în mod specific alegerile europene”.

Totodată, în pofida progreselor făcute de Facebook, Twitter şi alte platforme online de a combate elemente rău-intenţionate, UE îndeamnă în raport aceste companii să ia mai multe măsuri.

Astfel, platformele online sunt îndemnate să dezvolte instrumente pentru verificarea site-urilor care găzduiesc publicitate, să-şi intensifice cooperarea cu organismele de verificare şi să-şi sporească transparenţa asigurându-le cercetătorilor acces la date, iar guvernelor la informaţii privind elementele rău-intenţionate.

În acelaşi timp, raportul recomandă implementarea de către platformele online a unor reguli mai stricte privind publicitatea politică în vederea alegerilor naţionale aşteptate în ţările Uniunii Europene.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă