11.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiUEFA pedepsește Ungaria din cauza manifestărilor rasiste și homofobe

UEFA pedepsește Ungaria din cauza manifestărilor rasiste și homofobe

Forul continental acuză manifestări rasiste din partea suporterilor şi expunerea de bannere homofobe în tribune în timpul meciurilor de la EURO 2020.
Maghiarii au creat probleme la meciurile cu Portugalia şi cu Franţa, când i-au insultat pe câţiva jucători adverşi.

Un meci a fost suspendat timp de doi ani, UEFA amendând de asemenea MLSZ cu 100.000 euro, impunând afişarea la meciurile disputate sub jurisdicţia UEFA a unui banner cu sigla „#EqualGame”.

Decizia nu se aplică pentru meciurile din calificările din zona europeană la Cupa Mondială 2022, care se desfăşoară sub jurisdicţia FIFA.

Un banner homofob a fost văzut în tribune în timpul meciului Ungariei împotriva Portugaliei, în timp ce scandări imitând ţipete de maimuţe au fost auzite şi în timpul partidei dintre Ungaria şi Franţa.

Ambele jocuri au avut loc pe Puskas Arena din Budapesta.

Se presupune că au avut loc incidente cu scandări homofobe şi în timpul ultimului joc din grupă, al Ungariei, împotriva Germaniei, la München.

UEFA a refuzat solicitarea de a permite iluminarea Allianz Arena din München în culorile curcubeului, la meciul împotriva Germaniei, motivând că gestul ar avea conotaţie politică.

Organismul de conducere al fotbalului european a declarat că a primit cererea de la primarul oraşului german, Dieter Reiter.

UEFA a spus că motivul primarului pentru cererea făcută a avut ca scop un răspuns de protest la legislaţia adoptată în Ungaria, care interzice persoanelor cu orientări homosexuale să apară în materialele educaţionale şcolare sau în programele pentru minori sub 18 ani.

UEFA a explicat că nu poate accepta cererea şi a propus date alternative pentru iluminarea stadionului în culorile curcubeului, scrie Mediafax.

Adelina Toader
Adelina Toader
Adelina este Redactorul Șef al Ziarului România Liberă din iunie 2021. Adelina are o experiență de peste 8 ani în presa scrisă. Și-a început cariera jurnalistică în grupul de presă Bursa avansând de la poziția de redactor până la cea de Managing Editor. Adelina a scris atât pe domeniul economic, cât și politic- extern. În ultimii ani, Adelina a realizat interviuri cu miniștrii, ambasadori precum și cu antreprenori din diferite domenii.
Cele mai citite

Portul Constanța a devenit cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră, anunță premierul Ciolacu

Portul Constanţa a devenit cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră, pentru Europa Centrală şi de Est, a anunțat premierul...

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...

Partidul AUR susține că este atacat prin intermediul unui ziar din Elveția

Politicianul Dan Tanasă, purtător de cuvânt al AUR, susține că partidul său este atacat prin intermediul unui ziar din Elveția, Neue Zürcher Zeitung (NZZ). "Un...
Ultima oră
Pe aceeași temă