13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiUltimele cuvinte la 112 ale Alexandrei au fost despre agresor: „Vine, vine!”

Ultimele cuvinte la 112 ale Alexandrei au fost despre agresor: „Vine, vine!”

Chestorul Ioan Buda, fostul șef al Poliției Române, a dezvăluit, vineri seară, cum s-a încheiat cel de-al treilea apel telefonic al Alexandrei la 112.

”Vine, vine şi apoi s-a întrerupt”, a relatat chestorul Buda, citat de ProTv.

 Așa s-a încheiat cel de-al treilea apel, ultimul, al fetei de 15 ani către serviciul telefonic de urgență 112.

Rugat să estimeze în ce moment s-a produs decesul Alexandrei, chestorul Buda a răspuns: „Probabil undeva imediat după apel”.

De la acest ultim apel telefonic și până la momentul în care polițiștii au intrat în casa suspectului au trecut circa 18 ore.

Alexandra a sunat de trei ori la 112, vineri dimineață, imediat după ora 11. În cele trei apeluri telefonice, Alexandra reușise să precizeze câteva semnalmente ale agresorului și ale imobilului în care acesta o ținea sechestrată – inclusiv faptul că acest imobil are la parter un service auto.

Alexandra a mai reușit să spună că bărbatul care o luase cu mașina a bătut-o și a violat-o, după care a lăsat-o legată într-un garaj. Fata ar fi reușit să dea telefon la 112 chiar de pe telefonul agresorului, pe care acesta îl lăsase în garaj.

Familia Alexandrei locuiește în comuna Dobrosloveni din județul Olt, iar fata era elevă la un liceu din Caracal. Mama Alexandrei a relatat, sâmbătă, pentru un post de televiziune, că, în cursul zilei de vineri, după ce deja reclamase la Poliție dispariția fetei sale, a primit un telefon, de la un bărbat care s-a recomandat a fi “ginerele”, care i-a spus că Alexandra este bine și că s-ar afla în Belgia.

——————————————————————–

Un comunicat transmis, sâmbătă, de DIICOT a anunțat că, prin ordonanţa din data de 27 iulie a DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a inculpatului Gheorghe Dincă, “sub aspectul săvârşirii în concurs a infracţiunilor de trafic de minori şi viol”.

Ulterior, pe numele lui Gheorghe Dincă (66 de ani) a fost emis un mandat de arestare pe termen de 30 de zile. Suspectul beneficiază de serviciile unui avocat din oficiu. Avocatul a anunțat că clientul său nu recunoaște învinurile care i se aduc și că susține că era plecat de acasă în ziua în care Alexandra a dat telefon, din locuința lui, la serviciul de urgență 112.

Cazul Alexandrei a fost preluat de DIICOT Craiova în contextul în care această unitate a Parchetului are în lucru şi dosarul în care se cercetează dispariţia unei alte fete, Luiza Mihaela Melencu (18 ani). Luiza a fost văzută ultima oară tot în Caracal, la jumătatea lunii aprilie 2019, în timp ce făcea autostopul. Anchetatorii au emis ipoteza că Gheorghe Dincă, suspectat de uciderea Alexandrei, ar avea legătură și cu dispariția Luizei.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....
Ultima oră
Pe aceeași temă