Foto: Inquam Photos

Foto: Inquam Photos

Un al doilea val al pandemiei este iminent, nici la noi situația nu este bună, avertizează Iohannis

Președintele Iohannis a avertizat, miercuri seară, că "un al doilea val al pandemiei este iminent" și a recunoscut că "nici la noi situația nu este bună".

Mihai Diac 0 comentarii

Președintele Klaus Iohannis a avertizat, miercuri seară, într-o conferință de presă susținută la Palatul Cotroceni, că potrivit studiilor internaționale, "un al doilea val al pandemiei este iminent" și a recunoscut că "nici la noi situația nu este bună".

"Este foarte important ca sistemul medical să nu fie copleșit de numărul prea mare de pacienți cu coronavirus", a subliniat șeful statului.

Președintele Iohannis a insistat pentru respectarea în continuare a măsurilor de igienă și de distanțare fizică. "Mască, distanță, igienă!", a recomandat Klaus Iohannis.

În ultimele zile, atât șeful statului cât și alți oficiali explicau că, în actualele condiții ale pandemiei, nu se pune problema unei reintroduceri a stării de urgență, dar se va menține starea de alertă.

"Nu-mi doresc și nu ne dorim să reintroducem restricții, dar acolo unde lumea nu este atentă, este posibil să reintroducem restricții acolo unde numărul de infectări este prea mare pentru a fi suportat, local, regional", a declarat, miercuri seară, președintele Iohannis.

Șeful statului a precizat că el personal nu a făcut niciodată testul Covid, întrucât nu a intrat în contact cu persoane infectate și întrucât evită să meargă în locuri aglomerate. Președintele Iohannis le-a recomandat românilor să-și organizeze sărbătorile de iarnă, inclusiv Crăciunul, "cu precauție", întrucât coronavirusul nu o să dispară până atunci.

Comentarii

loading...