27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiUn asistent virtual va ajuta la rezolvarea dosarelor CASCO la ASIROM

Un asistent virtual va ajuta la rezolvarea dosarelor CASCO la ASIROM

 În prezent, clienții Asirom își pot efectua singuri inspecția de risc pentru polițele CASCO, cu ajutorul aplicației de pe website-ul asirom.ro, în mai puțin de 5 minute, folosind doar telefonul mobil. Concret, pe baza numărului de ofertă sau poliță, intri în aplicație, fotografiezi mașina conform instrucțiunilor și, cu un singur click, informațiile sunt transmise către Asirom.

Fotografiile folosite pentru generarea raportului de inspecție sunt mai întâi analizate prin Solera Visual Intelligence, un instrument bazat pe inteligență artificială, care va precompleta raportul inspecției de risc cu avariile existente. Cu ajutorul tehnologiei AI, pot fi depistate toate avariile autovehiculului la momentul întocmirii raportului de inspecție de risc, oferind o acuratețe mai bună în procesul de asigurare.

Noul flux dezvoltat pentru inspecția de risc CASCO a fost conceput pentru a simplifica și îmbunătăți procesul de colectare fotografii de la client, precum și pentru analiza automată și documentarea stării curente a vehiculului, astfel diminuându-se riscul de eroare umană.

Inteligența artificială va ajuta la evaluarea avariilor și găsirea soluțiilor tehnologice adecvate

Folosirea inteligenței artificiale în depistarea și evaluarea avariilor este un instrument pe care Asirom și-a propus să îl includă în viitorul apropiat în procesul de instrumentare a dosarelor de daună, asigurând astfel transparența totală pentru client și reducerea timpului de procesare a dosarelor de daună. Adițional, inspectorii de daună vor avea la dispoziție un asistent virtual care îi va ajuta în evaluarea avariilor și propunerea soluțiilor tehnologice potrivite.

Platforma este într-un proces continuu de dezvoltare urmărindu-se atât îmbunătățirea experienței utilizatorului în aplicație, precum și creșterea performanței algoritmului de identificare avarii și propunere de soluții tehnologice. Pentru o mai buna calitate a fotografiilor, aplicația va îndruma clientul în procesul de colectare a pozelor prin generarea unei măști cu forma caroseriei specifică vehiculului asigurat. Utilizarea pe scară largă a tehnologiei Solera Visual Intelligence generează o creștere a numărului de cazuri instrumentate, ducând la creșterea performanței. Acuratețea procesului de identificare a avariilor se îmbunătățește pe măsura utilizării aplicației și, în consecință, se va putea genera automat devizul de reparație în cazul daunelor, ceea ce va duce la un grad ridicat de digitalizare a procesului de instrumentare a daunelor.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Echipamente agricole esențiale pentru o fermă

Echipamentele agricole sunt indispensabile pentru o activitate prosperă. Acestea sunt necesare pentru optimizarea proceselor, precum și pentru obținerea unor producții de calitate, indiferent că...

Tu cum îți crești șansele de câștig la păcănele? TOP 5 sfaturi pentru a NU te baza doar pe noroc!

Lumina orbitoare a reflectoarelor, sunetul amețitor al clopoțeilor și senzația inimii care pulsează odată cu rotirea tamburului. Păcănelele online reușesc să ne captiveze cu...

Tapetul din living: Sfaturi utile pentru alegere și îngrijire

Livingul este spațiul în care petrecem o bună parte din timpul liber de acasă, fie că o facem pentru a ne relaxa sau pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă