Foto: Arhivă

Foto: Arhivă

Un avion de luptă a căzut în centrul României. Pilotul a fost transportat la spital

Un avion de luptă model MiG 21 LanceR s-a prăbușit, marți, în județul Mureș, în apropiere de Reghin.

Mihai Diac 0 comentarii

Un avion de luptă model MiG 21 LanceR s-a prăbușit, marți, 20 aprilie 2021, în jurul orei 14,30, în județul Mureș, în apropiere de orașul Reghin, într-o zonă nelocuită.

Aeronava aparține Bazei Aeriene 71 de la Câmpia Turzii și efectua, potrivit Ministerului Apărării Naționale (MApN), un zbor de instrucție. Pilotul a reușit să se catapulteze, a fost salvat și este acum internat la un spital din Târgu Mureș.

Primarul comunei Batoș, Dinu Dumitru Cotoi, spune că a ajuns primul la locul accidentului, însoțit de viceprimar. Cei doi oficiali au sunat mai întâi la 112, apoi la unitatea militară de unde provine pilotul.

"Conducerea bazei aeriene a pus în aplicare de urgență planul de intervenție în astfel de situații, iar o comisie numită la nivelul Statului Major al Forțelor Aeriene se va deplasa de urgență la locul prăbușirii pentru investigarea evenimentului", precizează un comunicat de presă transmis de MApN.

Avioanele MiG 21 LanceR ar fi trebuit retrase definitiv de la zbor încă de acum câțiva ani, întrucât sunt uzate fizic și moral. Cu toate acestea, ele continuă să fie utilizate, inclusiv pentru misiuni de poliție aeriană.

Comentarii

loading...