Un bărbat, cercetat pentru braconaj. A mâncat o pasăre protejată de lege AUDIO

Un bărbat, cercetat pentru braconaj. A mâncat o pasăre protejată de lege AUDIO

Un bărbat din județul Brăila a ajuns în vizorul polițiștilor, după ce ar fi mâncat o gâscă cu gât roșu, pasăre extrem de rară, protejată de lege.

Florin Budescu 0 comentarii

Biologii au găsit în curtea acestuia emitătorul pe care pasărea îl avea la gât.

Cercetat pentru braconaj, bărbatul le-a spus anchetatorilor că n-a gătit gâsca, aceasta ar fi fost mâncată de câinele său.

„Biologii și autoritățile, atunci când au ajuns la gospodăria acestuia, au văzut că semnalul emițătorului venea din cușca câinelui, de fapt emitea date din resturi ale pasării.

Și vânătorii care erau alături de biologii noștri au spus că da, asta este o pasăre tranșată, a fost jumulită, penele nu erau distruse. Era clar că nu câinele mâncase pasărea”, a spus la Europa FM Ovidiu Bufnilă, purtător de cuvânt al Societății Ornitologice Române:

Biologii au și o ipoteză legată de cum a ajuns gâsca cu gât roșu în curtea bărbatului din localitatea brăileană Victoria.

„Este posibil că gâsca să se fi lovit de niște copaci din apropierea satului. Este mică păduricea acolo, iar emițătorul ne arată că ea a pierdut din altitudine, ușor-ușor, apoi a rămas într-un singur punct”, a spus Ovidiu Bufnilă.

În lume, mai există doar 50 de mii de exemplare de gîscă cu gît roșu. Anul trecut, în România, au fost văzute doar 20 de astfel de păsări. Ele vin din Siberia, să ierneze în România.

Comentarii

loading...