17.6 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiUn bărbat din Constanța s-a împușcat accidental în timp ce era la...

Un bărbat din Constanța s-a împușcat accidental în timp ce era la braconaj

Bărbatul a suferit leziuni la abdomen, fiind necesară transportarea lui la spital.

“La data de 12 mai a.c., în jurul orei 20,00, poliţiştii Postului de Poliţie Nicolae Bălcescu au fost sesizaţi cu privire la faptul că o persoană prezintă o plagă la nivelul abdomenului, aceasta fiind transportată la spital. În urma cercetărilor, poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale şi ai Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au stabilit faptul că victima, de 32 de ani, împreună cu alţi 2 bărbaţi, de 27, respectiv 58 de ani, s-ar fi deplasat cu un autoturism pe un câmp din extravilanul localităţii Nicolae Bălcescu, cu intenţia de a desfăşura activităţi de braconaj cinegetic”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de IPJ.

Conform sursei citate, bărbatul de 32 de ani ar fi avut asupra sa o armă de vânătoare deţinută fără drept, iar la un moment dat ar fi avut intenţia de a ieşi pe trapa autoturismului, fiind declanşat un foc de armă accidental. Acesta s-ar fi împuşcat în abdomen, provocându-şi leziuni care au necesitat transportarea la spital.

Arma utilizată a fost abandonată pe un câmp din apropierea locului evenimentului, fiind recuperată de poliţişti. În urma verificărilor s-a stabilit faptul că aceasta nu era înregistrată.

“Cele trei persoane nu sunt deţinătoare de arme de foc şi nu aveau asupra lor autorizaţie de vânătoare emisă de gestionarul fondului”, a menţionat IPJ Constanţa.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, braconaj cinegetic, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă letală fără drept.

“Cercetările continuă, în vederea stabilirii situaţiei de fapt, a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul şi pentru luarea măsurilor legale care se impun”, se mai arată în comunicat.

Cele mai citite

Turcia se teme de un potențial “război regional”

Turcia și-a exprimat duminică preocuparea față de escaladarea tensiunilor din Orientul Mijlociu, în urma atacurilor iraniene asupra Israelului în timpul nopții, subliniind temerea de...

Un nou gol pentru George Pușcaș în Serie B

Internaționalul român George Puşcaş a marcat un nou gol pentru Bari, care a fost învinsă cu scorul de 2-1, în deplasare, de Como, într-o...

Iranul și aliații lui au pornit un atac fără precedent asupra Israelului. SUA, Marea Britanie și Iordania sprijină Israelul

Televiziunea de stat iraniană a anunţat că Corpul Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Republicii Islamice Iran, a lansat un "vast" atac cu "drone şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă