10.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiUn bărbat s-a înecat şi altul a dipărut în valuri, la Eforie

Un bărbat s-a înecat şi altul a dipărut în valuri, la Eforie

Scafandrii ISU Dobrogea au intervenit, vineri seara, pentru a salva patru persoane care s-au aventurat în mare, la Eforie, reuşind să aducă trei dintre ele la ţărm în viaţă, dar pentru a patra, un bărbat de 40 de ani, nu s-a mai putut face nimic, fiind declarat decesul.

De altfel, salvatorii constănţeni au fost solicitaţi, vineri, la peste 10 cazuri de persoane aflate în pericol de înec, cele mai multe fiind inregistrate in Eforie şi Jupiter.

Un alt tânăr a fost dată dispărut, vineri, în jurul orei 14.00, după ce a intrat să se scalde în mare, în zona Steaua de Mare din staţiunea Eforie Nord. Deşi s-au efectuat căutări inclusiv cu ajutorul elicopterului SMURD, acestea au rămas fără rezultat.

Ulterior, căutările au foat sistate din cauza mării agitate ce punea în pericol chiar viaţa salvatorilor.

Deşi pe multe dintre plajele litoralului erau arborate steagurile roşii, care interzic scăldatul în mare, zeci de persoane au ignorat apelurile salvamarilor şi au continuat să se aventureze în valuri, punându-şi viaţa în pericol.

În total, peste 10 persoane au fost salvate de-a lungul zilei vineri, în urma intervenţiilor salvamarilor şi scafandrilor ISU Dobrogea.

De la începutul sezonului estival, 15 persoane şi-au pierdut viaţa înecate în mare.

Cele mai citite

Încă o dronă în apropierea bazei de la Kogălniceanu, după cele trei drone de acum două zile

Forțele Aeriene Române au identificat o dronă în zbor, în apropierea aeroportului civil și a Bazei Aeriene 57 din localitatea Mihail Kogălniceanu (județul Constanța). "Miercuri,...

Parchetul European face percheziții la Botoșani într-un dosar de fraudă cu fonduri europene

Biroul din Cluj-Napoca al Parchetului European (EPPO) efectuează joi percheziţii în mai multe locaţii din judeţul Botoşani, inclusiv în instituţii publice, în cadrul unei...

ANAF a publicat noile reglementări pentru închiriere sau subînchiriere a bunurilor mobile și imobile

ANAF a publicat miercuri Ghidul dedicat persoanelor fizice care realizează venituri din închirierea de bunuri mobile și imobile. Potrivit sursei citate, contribuabilii care obțin venituri...
Ultima oră
Pe aceeași temă