23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiUn cetăţean turc a fost arestat preventiv la Constanța

Un cetăţean turc a fost arestat preventiv la Constanța

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, la sfârşitul săptămânii trecute poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale al I..P.J. Constanţa au depistat un bărbat, în vârstă de 45 de ani, cetăţean turc, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autorităţile suedeze.

El a fost dat în urmărire internaţională pentru comiterea unei infracţiuni de răpire de copii în circumstanţe agravante, faptă comisă în Suedia. Bărbatul a părăsit statul suedez cu cei doi copii ai săi, în vărstă de 5, respectiv 8 ani, fără consimţământul mamei acestora.

Pentru depistarea acestuia, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Curtea de Apel Constanţa a emis mandat de arestare provizorie pentru o perioadă de 30 de zile, bărbatul fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Constanţa, în vederea extrădării către autorităţile suedeze. 

Cei doi copii au fost preluaţi de mama lor, care a venit din Suedia. Bărbatul va sta în arest până când autorităţile judiciare suedeze vor anunţa că au trimis o echipă de poliţişti pentru a-l prelua.

Cele mai citite

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...
Ultima oră
Pe aceeași temă