14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiUn consilier USR a dat în judecată Direcţia de Sănătate Publică

Un consilier USR a dat în judecată Direcţia de Sănătate Publică

Consilierul USR menţioneză, într-un video postat pe pagina lui de Facebook, că mai mulţi cetăţeni din cartierele Militari, Drumul Taberei, Crângaşi, Bucureştii Noi, dar şi localităţi precum Chiajna, Mogoşoaia, Dragomireşti şi Chitilia sunt afectaţi de deşeurile Iridex din zona Rudeni-Chiajna.

“Mă aflu în faţa Tribunalului Bucureşti, unde am venit să depun o cerere de chemare în judecată împotriva Direcţiei de Sănătate Publică, care refuză să prezinte ultimul studiu pe care îl deţine în legătură cu problemele generate de groapa de deşeuri Iridex Chiajna şi despre efectele acestora asupra sănătăţii. (…) Lumea de aici se plânge că, de ani de zile, aerul din zonă în anumite momente este irespirabil şi este un miros toxic, care se simte în special noaptea”, a declarat consilierul municipal USR, Alexandru Gâdiuţă.

De asemenea, Alexandru Gâdiuţă a mai precizat că va fi organizat un protest în faţa Ministerului Muncii, pentru a semnala problema deşeurilor.

“Mâine de la ora 7 este un protest în faţa Ministerului Mediului în legătură cu această problemă, la care voi participa, şi la care vă invit să participaţi. (…) Este important să fim cât mai mulţi pentru a arăta că autorităţile trebuie să se implice în această problemă”, a mai adăugat consilierul municipal.

De cealaltă parte, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti precizează că au realizat un plan de monitorizare a emisiilor de la groapa de gunoi, însă nu a fost ascuns acest studiu. Totodată, aceştia spun că toate informaţiile pot fi aflate printr-o cerere scrisă.

“Noi doar avem un plan de monitorizare a emisiilor de la groapa de gunoi, atât. Restul nu ţine de mine, restul ţine de Garda de Mediu şi de Agenţia de Mediu. Noi nu avem ce să ascundem. (…) Acel plan nu se face public. (…) Dacă are vreo problemă, să depună o sesizare la noi şi vom da un răspuns în scris. Aşa se procedează, se face o solicitare în scris, iar noi punem la dispoziţie toate documentele”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, Cristina Pelin.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă