20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiUn deținut evadat de la Jilava a fost prins într-un parc din...

Un deținut evadat de la Jilava a fost prins într-un parc din Călărași

Reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) au transmis că bărbatul, condamnat definitiv la o sentinţă de 10 ani de închisoare pentru tâlhărie din care executase deja cinci ani, a fost prins de către agenţii de la Inspectoratul de Poliţie Călăraşi într-un parc din oraş, în jurul orei 03.30.

Deţinutul nu a opus rezistenţă şi a fost dus la Penitenciarul Slobozia, de unde urmează să fie transferat, în cursul zilei de duminică, la Penitenciarul Jilava, pentru a-şi ispăşi restul pedepsei.

Bărbatul va primi, cel mai probabil, o pedeapsă pentru evadare, care nu se contopeşte cu cea actuală, el mai având un an până la posibilitatea cererii eliberării condiţionate.

 

Deţinutul a fugit din penitenciarul Jilava în noaptea de miercuri spre joi, deşi gardienii închisorii au tras focuri de avertisment ca să-l oprească.

 Sindicaliştii din penitenciare au arătat că bărbatul a escaladat gardurile închisdorii, a scăpat de o patrulă de poliţie, dar şi de mai mulţi câini care l-au atacat. 

Deţinutul este condamnat la 10 ani pentru tâlhărie, dar, înainte de evadare, executa pedeapsa în regim semideschis.

 

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....
Ultima oră
Pe aceeași temă