Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Chris Cassidy, Anatoli Ivanichin şi Ivan Vagner

Chris Cassidy, Anatoli Ivanichin şi Ivan Vagner

Un echipaj spaţial a părăsit Terra pentru Staţia Spaţială Internaţională în plină pandemie

Doi cosmonauţi şi un astronaut au zburat joi către Staţia Spaţială Internaţională (SSI), în plină pandemie, notează Le Figaro.

Catinca Giosanu 0 comentarii

Americanul Chris Cassidy şi ruşii Anatoli Ivanichin şi Ivan Vagner au decolat, joi, de pe cosmodromul rus Baikonur, din Kazahstan. Ei trebuie să ajungă la staţia orbitală la ora 14.15 GMT după un zbor de şase ore. 

"Capsula Soyuz MS-16 a decolat cu succes", a transmis agenţia spaţială rusă Roskosmos. Chiar înainte de a se lansa pe orbită, echipajul a declarat că "se simte bine", potrivit televiziunii Nasa, care transmite lansarea. 

Dacă misiunea de şase luni a celor trei bărbaţi la bordul SSI a fost menţinută în ciuda Covid-19, mai multe ritualuri au fost anulate pentru a limita riscurile de răspândire a bolii. Familiile lor şi jurnaliştii nu au mai fost invitaţi la tradiţionala conferinţă de presă de dinaintea plecării. Aceasta a avut loc prin videoconferinţă, fără public. 

Cei trei se vor întâlni la bordul laboratorului orbital cu Oleg Skripotchka, Andrew Morgan şi Jessica Meir, care ar trebui să se întoarcă pe Pământ la 17 aprilie.

Lansarea de joi este prima cu o rachetă Soyuz-2.1a, după ce Roskosmos, agenţia spaţială rusă, a renunţat anul trecut la exploatarea rachetelor lansatoare Soyuz-FG, de generaţie mai veche.

Comentarii

loading...