21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiUn elev din Iași nu poate susține Evaluarea Națională din cauza COVID-19

Un elev din Iași nu poate susține Evaluarea Națională din cauza COVID-19

Băiatul de clasa a VIII-a a participat la orele de pregătire specifice desfășurate în unitățile școlare până în momentul în care DSP Iași a primit rezultatele probelor luate mamei sale, asistent medical în cadrul Institutului Regional de Oncologie.

Aici au fost descoperite nouă îmbolnăviri la cadrele medicale din Blocul Operator, opt asistente și un medic rezident. Cum printre asistente este și mama elevului acesta este obligat să stea 14 zile în izolare și, dacă nu va fi găsit pozitiv în această perioadă, va participa la sesiunea specială a Evaluării Naționale.

Inspectoratul Școlar Județean Iași a anunțat că toți colegii de clasă ai elevului care au participat alături de acesta la orele de pregătire vor putea să intre astăzi în sălile de examen pentru proba de Limba și Literatura Română dacă nu vor avea temperatură mai mare de 37,3 grade.

Săptămâna trecută doi elevi din anii terminali, o fată de clasa a XIII-a din Gura Humorului și un băiat de clasa a VIII-a din Iași, care au participat la cursuri în ultimele două săptămâni au fost găsiți cu COVID-19.

Profesor de liceu, îmbolnăvit cu COVID-19

O situație alarmantă este la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” din Iași după ce un cadru didactic a fost confirmat pozitiv cu COVID-19. Ancheta epidemiologică a Direcției de Sănătate Publică Iași a stabilit că nu a existat interacțiune între cadrul didactic găsit bolnav și elevii de clasa a VIII-a care au venit la orele de pregătire specifice Evaluării Naționale.

„Cadrul didactic infectat cu COVID-19 nu a intrat în interacțiune directă cu niciun elev de clasa a VIII- a. Ancheta epidemiologică va stabili care sunt măsurile ce se impun pentru alte câteva cadre didactice cu care directorul a intrat în contact. Niciuna dintre aceste persoane nu va fi implicată în desfășurarea examenului de Evaluare Națională. La nivelul unitatii s-au luat toate măsurile pentru igienizarea spațiilor, astfel încât să nu existe niciun risc de îmbolnăvire. Examenul se va desfașura în condiții obișnuite. Asistența medicală va fi asigurată pe toată perioada desfașurării Evaluării Naționale.”, a anunțat Inspectoratul Școlar Iași, citat de bzi.ro.

 

Cele mai citite

Klaus Iohannis participă la reuniunea extraordinară a Consiliului European

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 17-18 aprilie 2024, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles, Regatul...

Vin ploile și scad temperaturile! Prognoza meteo pe regiuni, până pe 28 aprilie

Specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza de specialitate, valabilă până pe 28 aprilie 2024. Astfel, în perioada următoare, vremea...

Alin Burcea (ANAT): Ne vom zbate pentru înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Turism, în subordinea premierului

Alin Burcea a spus că va solicita înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Turism, organism care să se afle direct în subordinea premierului. "Ceea ce ne propunem...
Ultima oră
Pe aceeași temă