Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un elicopter de stins incendii va fi trimis la Brezoi

Un elicopter de stins incendii va fi trimis la Brezoi

Un elicopter va sosi joi dimineaţa la Brezoi pentru a interveni la stingerea incendiului ce a izbucnit marţi seara într-o pădure de stejari din apropierea oraşului Brezoi, la câteva zeci de kilometri distanţă de focarul de la Malaia, au anunţat reprezentanţii ISU Vâlcea.

Rl online 0 comentarii

Potrivit acestora, focul, înteţit şi de vânt, s-a extins în ultimele 24 de ore, în prezent, suprafaţa afectată fiind de peste 7 hectare.

"În cursul acestei după-amieze au fost suplimentate forţele de intervenţie cu 41 de pompieri şi 33 de membri ai SVSU Brezoi şi ai Ocolului Silvic privat Cozia Negoiu, care se ocupă de administrarea acestui fond forestier. Incendiul s-a extins pe zone aproape inaccesibile (versanţi de stâncă abrupţi, cu înclinaţie mai mare de 80 de grade, pe care se află vegetaţie cu grad mare de uscăciune), favorizat de viteza mare a vântului din zonă. Suprafaţa afectată este de aproximativ 7-8 hectare, dar este greu de estimat, întrucât vântul împrăştie fumul pe distanţe mari", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Cătălin Popescu.

Marţi seara, un incendiu violent a izbucnit într-o pădure de stejari din oraşul Brezoi, iniţial pe o suprafaţă de aproximativ un hectar, pentru stingerea lui intervenind 10 angajaţi ai ocolului silvic şi un echipaj de pompieri.

Acesta este cel de-al doilea incendiu de pădure din judeţul Vâlcea din ultimele două săptămâni, după cel de la Malaia, în care au fost mistuite peste 28 de hectare de teren dintr-o zonă împădurită a munţilor Lotrului şi pentru stingerea căruia a fost solicitat, de asemenea, sprijin aerian. Elicopterul trimis de la Inspectoratul General de Aviaţie în ajutorul pompierilor vâlceni a acţionat la Malaia săptămâna trecută, timp de patru zile.

Comentarii

loading...