Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un fost membru CSM cere sesizarea CCR privind termenul de introducere a contestaţiei în anulare

Un fost membru CSM cere sesizarea CCR privind termenul de introducere a contestaţiei în anulare

Fostul membru al Consiliului Superior al Magistraturii, Adrian Toni Neacşu, a anunţat, vineri, că a cerut Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională cu excepţie de neconstituţionalitate privind termenul de 30 de zile de la comunicare.

Rl online 0 comentarii

"Astăzi (vineri -n.r.), în nume personal, am formulat o petiţie adresată Avocatului Poporului, prin care am solicitat sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie de neconstituţionalitate în ce priveşte art. 428 alin. 1 Cpp, care prevede termenul de 30 de zile de la comunicare pentru introducerea unei contestaţii în anulare.În motivare am plecat de la efectele Deciziei CCR nr. 685/2018 şi de la tratamentul juridic diferenţiat şi discriminatoriu în care se află persoanele care au fost condamnate şi execută pedepse pronunţate de Completele de 5 judecători de la ÎCCJ în perioada 1.02.2014 şi până în prezent", anunţă Adrian Toni Neacşu, pe Facebook.

Fostul membru al Consiliului Superior al Magistraturii reaminteşte că prin Decizia 685/2018 s-a stabilit că "atât în materie penală, cât şi extrapenală, sancţiunea compunerii nelegale a completului de judecată este nulitatea necondiţionată şi, prin urmare, absolută, a actelor îndeplinite de un astfel de complet".

De altfel, tot Adrian Toni Neacşu anunţa, referitor la deciziile luate de completurile de 5 judecători de la instanţa supremă din 1 februarie 2014 şi până acum, că el a numărat cel puţin 350 de astfel de hotărâri judecătoreşti care ar fi lovite de nulitate din cauza alcătuirii nelegale a completurilor.

Comentarii

loading...