3.7 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăȘtirile zileiUn gardian de 100 de ani din lagărele naziste va fi judecat...

Un gardian de 100 de ani din lagărele naziste va fi judecat pentru participarea la Holocaust

Justiţia vine, deşi zeci de ani târziu, în cazul victimelor Holocaustului.

Tribunalul districtual din Neuruppin a admis acuzaţiile de participare la crimă a fostului gardian în 3.500 de cazuri, conform DW.

Procesul acestuia este programat pentru luna octombrie 2021. Acuzatul va trebui să participe la proces timp de circa două ore, a declarat un purtător de cuvânt al curţii.

Fostul gardian în vârstă de 100 de ani, al cărui nume este păstrat confidenţial, în conformitate cu legile mass-mediei germane referitoare la suspecţi anchetaţi, ar fi lucrat la lagărul nazist Sachsenhausen din 1942 până în1945.

Acolo, circa 200.000 de oameni au fost închişi, iar 20.000 omorâţi.

Anchetarea crimelor naziste este în scădere, însă procurorii încearcă încă să aducă cât mai multe persoane vinovate în faţa justiţiei. Important de precizat, pentru speţa de faţă este că decliclul l-a constituit o condamnare dată în 2011, când, în premieră, judecătorii au decis că munca într-un lagăr de concentrare este un motiv de culpabilitate penală, fără să fie necesară existenţa unor dovezi ale unei infracţiuni clare.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă