18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiUn inginer român, răpit în Libia. Ministerul de Externe activează celula de...

Un inginer român, răpit în Libia. Ministerul de Externe activează celula de criză

UPDATE 16, 10: Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a dispus activarea unei celule de criză, după ce un inginer român a fost răpit în Libia, anunță un comunicat al MAE.

Ministerul de Externe precizează că procedurile de verificare pot fi de durată şi că a instituit încă din 2015 nivelul maxim de nivelul maxim de alertă pentru acest stat.

”Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României în Libia, relocată la Tunis, are în atenţie cazul cetăţeanului român. Din dispoziţia ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a fost activată Celula de Criză a MAE”, transmite Ministerul Afacerilor Externe printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, celula de criză a demarat, în regim de urgenţă, efectuarea unor verificări pentru stabilirea situaţiei de fapt.

”Având în vedere specificul operaţiunilor şi situaţia din Libia, procedurile de verificare pot fi de durată. Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea ca tratarea în spaţiul public a elementelor privind acest caz să se facă cu toată precauţia, dată fiind situaţia de securitate de pe teritoriul Libiei. Precizăm faptul că, pentru acest stat, Ministerul Afacerilor Externe a instituit, încă din anul 2015, nivelul maxim de alertă: Pericol major – Părăsiţi imediat zona sau ţara!”, mai precizează comunicatul MAE.

——————————————-

Cel puţin două persoane, una dintre ele fiind un inginer român, au fost răpite sâmbătă de o miliţie libiană într-un atac asupra perimetrului Sharara, care face parte din câmpul petrolifer Murzuk, au declarat pentru EFE surse de securitate.

Atacul a avut loc la prima oră a dimineţii la unul dintre posturile de control pe unde se face accesul la câmpul petrolifer, unul dintre cele mai importante din sudul Libiei, au explicat pentru EFE sursele citate.

La rândul lor, reprezentanţi ai câmpului petrolifer, citaţi de presa libiană, au declarat că “atacatorii au răpit patru persoane, dar câteva ore mai târziu au eliberat două dintre ele. Una (dintre persoanele răpite) este un inginer român”, au menţionat aceştia.

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

EXCLUSIV. Decizia lui Nicușor Dan de a elimina linia STB 336, fiasco în trafic. Locuitorii din Militari, rămași fără autobuz care să-i ducă la...

Locuitorii din cartierul bucureștean Militari au rămas fără singurul autobuz care îi transporta până în fața Spitalului Universitar. Decizia lui Nicușor Dan de a...

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă