20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiUn jandarm care păzea centrala nucleară de la Cernavodă s-a împușcat în...

Un jandarm care păzea centrala nucleară de la Cernavodă s-a împușcat în cap

Un subofițer de jandarmi de la Unitatea Specială de Pază Cernavodă este în stare gravă după ce, marţi dimineaţă, s-a împuşcat cu arma din dotare, a anunțat Jandarmeria Română.

“În această dimineaţă, un jandarm din cadrul Unităţii Speciale de Pază Cernavodă, care intrase în serviciul de pază, s-a autorănit executând un foc cu armamentul din dotare, în zona capului. De urgenţă, după acest incident, la ora 7,47, a fost transmis primul apel către serviciile de specialitate. Subofiţerul a fost preluat de către un elicopter SMURD şi transportat la o unitate medicală pentru acordarea îngrijirilor”, a anunțat conducerea Jandarmeriei Române.

Rănitul a fost intubat de medicul de pe elicopterul SMURD și a fost internat la Spitalul Județean din Constanța, unde, deocamdată, este în stare de comă.

Subofițerul are 44 de ani și fusese evaluat psihologic, fiind declarat apt pentru serviciu. Se pare că a avut o tentativă de sinucidere, ale cărei cauze nu sunt cunoscute.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă