Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Colonelul Gabriel Oanță  (Foto: Jandarmeria Română)

Colonelul Gabriel Oanță (Foto: Jandarmeria Română)

Un jandarm român va conduce pregătirea forțelor de securitate din Afganistan

Colonelul Gabriel Oanță, din Jandarmeria Română, a preluat funcția de director adjunct al Departamentului de pregătire în cadrul Comandamentului Întrunit pentru Tranziția Securității din Afganistan.

Mihai Diac 0 comentarii

Colonelul Gabriel Oanță a fost învestit oficial în funcția de director adjunct al Departamentului de pregătire în cadrul Comandamentului Întrunit pentru Tranziția Securității din Afganistan, anunță un comunicat al Jandarmeriei Române.

De pe această funcție, colonelul Oanță va coordona toate activitățile de pregătire, sprijin direct și consiliere a instituțiilor de securitate afgane pentru dezvoltarea capacității de acțiune și întărirea a statului de drept.

"Activitatea în sprijinul  forțelor de securitate naționale afgane se desfășorară în conformitate cu cerințele și specificul acestora, iar colonelul Gabriel Oanță are experiența necesară, după trei misiuni în acest teatru de operații. Astfel, Ministerul Afacerilor Interne va fi reprezentat la cel mai înalt nivel în cadrul Resolute Support Mission – Afghanistan, iar numirea unui jandarm român în acestă poziție reprezintă aprecierea profesionalismului dovedit de camarazii noștri în cele 12 misiuni executate până acum", precizează Jandarmeria Română.

Comandamentul Întrunit pentru Tranziția Securității – Afganistan (CSTC-A) se axează pe sprijinirea Republicii Islamice Afganistan în dezvoltarea unor forțe de securitate sustenabile și eficiente, rolul esențial al Departamentului de pregătire fiind acela  de a coordona întreg procesul de instruire a forțelor de securitate internă afgane.

Misiunea este condusă de general-locotenentul american John E. Deedrick, iar Australia, Austria, Danemarca, Georgia, Germania, Lituania, Marea Britanie, Norvegia, Polonia, România, Spania, Statele Unite ale Americii, Suedia și Turcia contribuie cu personal la desfășurarea acesteia.

CSTC-A funcționează pe întreg teritoriul Afganistanului. Unele dintre obiectivele lui sunt asigurarea conducerii de către civili a instituțiilor de securitate afgane, precum și planificarea bugetară pentru susținerea eficienței instituțiilor de securitate afgane.

Comentarii

loading...