Un milion de elevi învață online. Cresc sesizările că orele nu se țin conform orarului

Un milion de elevi învață online. Cresc sesizările că orele nu se țin conform orarului

Peste un milion de elevi din 3.800 școli învață în sistem online la o lună și jumătate de la începerea anului școlar.

Petronel Tudor 0 comentarii

3.800 de unități de învățământ din România erau luni în scenariul roșu, cu ore de școală susținute sută la sută în sistem online.

Creșterea numărului de infectări la nivelul localităților dar și menținrea în creștere a cazurilor noi de Covid-19 la elevi, cadre didactice și personalul din școli generează automat schimbarea raportului dintre unitățile de învățământ unde cursurile se desfășoară normal și cele unde elevii sunt obligați să rămână acasă.

Potrivit informărilor trimise de Inspectoratele Școlare Județene, Ministerul Educației și Cercetării a anunțat că luni, la ora 10.30, erau 8.797 școli în scenariul verde, 5.029 școli în scenariul galben și 3.830 școli în cel roșu.

„V-aş ruga să îmi permiteţi să fac un apel către inspectorii şcolari generali, generali adjuncţi şi inspectori şcolari din cadrul inspectoratelor şcolare, să intensifice activitatea de monitorizare a lecţiilor desfăşurate în sistemul online şi spun acest lucru pentru că în cadrul Ministerului Educaţiei vin tot mai dese semnale de la părinţi şi elevi că nu se desfăşoară aceste activităţi didactice în sistem online.”, a anunțat Monica Anisie.

Ministerul Educației a anunțat că în perioada următoare va desfășura ample activități de monitorizare și control pentru a-i determina pe dascălii mai puțin conștiincioși să respecte orarul în ceea ce privește cursurile online.

Comentarii

loading...