27.3 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

Un nor de praf din Sahara ajunge deasupra României

În noaptea de duminică spre luni, 7 – 8 februarie 2021, se vor înregistra depuneri de praf saharian în România, anunță meteorologii români.

„În perioada 6 – 9 februarie, circulația aerului, preponderent din sector sudic, favorizează avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, îndeosebi către sudul, centrul și sudestul Europei, inclusiv deasupra României. În această perioadă, temporar în
țările de la vest și sud-vest de țara noastră, se semnalează precipitații, astfel încât concentrația particulelor de praf care urmează a ajunge deasupra României va fi redusă. Depunerile de praf în țara noastră vor putea fi observate în zonele și intervalele cu ploaie, cel mai probabil în noaptea de duminică spre luni (7/8 februarie în regiunile vestice, nord-vestice și la munte, iar la începutul săptămânii viitoare și în restul țării”, precizează un comunicat transmis, duminică, de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă