19.1 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiUn nou candidat pentru șefia DNA: procurorul militar Nicolae Lupescu

Un nou candidat pentru șefia DNA: procurorul militar Nicolae Lupescu

Procurorul militar Nicolae Lupulescu şi-a depus, joi, candidatura pentru funcţia de şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a confirmat, pentru Mediafax, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Generalul-maior Nicolae Lupulescu activează în cadrul Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General, însă din 14 martie 2016 a fost detaşat pentru o perioadă de trei ani la MApN.

Şi Paula Tănase, procuror în Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, şi-a depus candidatura, în urmă cu câteva zile, pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Potrivit calendarului anunţat de ministerul Justiţiei, lista candidaţilor care îndeplinesc condiţiile legale de participare la selecţie şi programarea interviurilor se vor afişa la sediul ministerului şi se vor publica pe pagina Internet a acestuia pe 29 august 2018, urmând ca procurorii participanţi la selecţie să susţină, în perioada 03 – 05 septembrie 2018, un interviu cu Tudorel Toader, iar pe 6 septembrie să fie anunţate rezultatele selecţiei.

Este cea de-a doua campanie de selecţie demarată de instituţia condusă de Tudorel Toader pentru conducerea DNA, după ce ministrul Justiţiei a anunţat că niciunul dintre cei patru candidaţi înscrişi în prima rundă nu întruneşte condiţiile necesare.

Cele mai citite

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...

Sârbii din Kosovo participă la un referendum pentru revocarea primarilor albanezi

Etnicii sârbi din provincia Kosovo sunt chemați la un referendum în care să se pronunțe asupra revocării primarilor albanezi din mai multe localități ale...

Partidul AUR susține că este atacat prin intermediul unui ziar din Elveția

Politicianul Dan Tanasă, purtător de cuvânt al AUR, susține că partidul său este atacat prin intermediul unui ziar din Elveția, Neue Zürcher Zeitung (NZZ). "Un...
Ultima oră
Pe aceeași temă