2.2 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăȘtirile zileiUn nou cutremur s-a produs în județul Buzău

Un nou cutremur s-a produs în județul Buzău

Seismul s-a produs în apropierea oraşelor Nehoiu (34 km), Buzău (50 km), Covasna (53 km), Râmnicu Sărat (55 km) şi Odobeşti (57 km).

În luna august a acestui an, în România s-au produs 16 seisme, două dintre cu magnitudinea de peste 3 pe scara Richter.

Cel mai recent seism a avut loc în judeţul Vrancea, pe data de 22 august, la ora 17:52, la o adâncime de 122 de kilometri, magnitudinea acestuia fiind 4,2 grade pe Richter. Intensitatea cutremurului în zona epicentrală a fost de II grade Mercalli.

Cele mai puternice cutremure din 2018 au avut o magnitudine de 4,6 pe Richter, primul în data de 14 martie şi cel de-al doilea în 25 aprilie, ambele fiind înregistrate în zona seismică Vrancea.

În 2017, cel mai mare seism de pe teritoriul ţării a fost înregistrat pe 8 februarie, în judeţul Buzău, şi a avut o magnitudine de 5 pe Richter, mişcarea tectonică fiind resimţită şi la Bucureşti.

Cele mai puternice cutremure produse în ultimii 28 de ani în România au fost înregistrate pe 30 şi 31 mai 1990, magnitudinea acestora fiind de 6,9, respectiv 6,4 pe scara Richter.

Cele mai citite

Gestionarea culturii de lucernă pentru randamente maxime

Cultura de lucernă are un rol important în agricultura modernă, prin multiplele sale beneficii. Lucerna (Medicago sativa) este o plantă furajeră perenă, din familia...

Ciolacu vede în capela de la Parlament un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al...

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...
Ultima oră
Pe aceeași temă