Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un singur bolnav, sursa infectării în masă a românilor din abatoarele Tönnies

Un singur bolnav, sursa infectării în masă a românilor din abatoarele Tönnies

Virusul a fost transmis până la o distanță de opt metri, favorizat de aerul răcit și ventilat din interiorul celui mai mare abator din Europa.

Petronel Tudor 0 comentarii

O echipă de cercetători de la Institutul pentru cercetări epidemiologice Helmholtz-Zentrum für Infektionsforschung (HZI), Clinica Universitară Hamburg-Eppendorf şi Institutul Leibniz pentru Virusologie Experimentală a încercat să descopere care au fost cauzele pentru izbucnirea celui mai mare focar de Covid-19 din Germania.

Peste 2.100 de muncitori de la abatorul Tönnies, Germania, dintre care aproape 1.000 de români, s-ar fi infectat de la un singur om sursă a virusului care lucra în secția de tranșare a cărnii de vită, susțin autorii studiului.

Răspândirea virusului a fost favorizată de aerul răcit și ventilat din interior dar și de distanța mică dintre muncitori la mesele de tranșat carne. În plus, lucrătorii își petrec timpul liber împreună și locuiesc în camere mici, cu paturile foarte aproape unele de altele.

„Principalul focar de răspândire a virusului s-a aflat într-o zonă în care aerul este răcit la 10 grade. Aerul proaspăt care se află în aceste secții de tranșare a cărnii este foarte puțin în circulație și, în plus, muncitorii depun un efort fizic considerabil.”, spune Adam Grundhoff de la Institutul HZI din Braunschweig, citat de dw.com. Acesta consideră că o distanță între lucrători de 1,5 până la 3 metri, imposibil de asigurat în secțiile de tranșare a cărnii, nu este de ajuns pentru evitarea răspândirii virusului.

Comentarii

loading...