9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiFOTO Bărbatul care a lovit vineri cinci mașini în Capitală a fost...

FOTO Bărbatul care a lovit vineri cinci mașini în Capitală a fost arestat preventiv

UPDATE, duminică, 14,30: Magistrații Judecătoriei Sector 1 au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile în cazul recidivistului care a avariat, vineri, cinci autoturisme, informează Poliția Capitalei. Acesta este cercetat pentru infracțiunile dee vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

UPDATE 23,00: Șoferul care fugea de polițiști a fost reținut de aceștia, după 30 de ore de căutări, fără a opune rezistență.

Șoferul se află în custodia Poliției Sectorului 2 și este audiat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, de polițiști. O reprezentantă a Poliției Capitalei a precizat, sâmbătă seară, că suspectul s-ar fi predat la recomandarea avocatului său.

Suspectul fusese deja condamnat de trei ori pentru tâlhărie și fusese eliberat din penitenciar toamna trecută înainte de termen, pe motiv că fusese deținut într-o celulă supraaglomerată.

————————————–

Şeful Poliţiei Române, Ioan Buda, a declarat sâmbătă că şoferul care a fugit după ce a lovit 5 maşini în Capitală este recidivist, “o persoană periculoasă”, având la activ o condamnare pentru tâlhărie, şi a fost dat în consemn la frontieră.

“O să îi dăm de urmă. A fost introdus în consemn la frontieră. Posibil să fie în Capitală, posibil să fie în România. Avem date suficiente încât să vedem exact unde se află. Este recidivist, o persoană periculoasă. (…) Unul dintre făptuitori a fost reţinut, în cazul celuilalt suntem într-un cerc restrâns de suspecţi. Este un recidivist, care a fost implicat în acest nefericit incident. A fost condamnat pentru tâlhărie, a ispăşit 6 ani de pedeapsă, a fost eliberat în 2017 şi a mai fost implicat de atunci în două incidente, nu la fel de grave. (…) A fost oprit la un control de rutină”, a spus Ioan Buda.

 

Accidentul de circulaţie s-a produs, vineri, pe strada Alexandru Şerbănescu din Capitală.

Din primele informaţii, se pare că evenimentul rutier s-a produs din pricina unui şofer urmărit de către o autospecială a Secţiei 2 din cadrul Poliţiei Capitalei.

Acesta a pierdut controlul volanului şi a acroşat alte cinci autoturisme angajate în trafic. După accident, şoferul a fugit de la faţa locului.

În urma acroşajului, două persoane au fost rănite uşor.

Şoferul a fost dat în urmărire de către poliţişti, iar pasagerul care se afla în acelaşi autoturism a fost dus la secţia 2 de Poliţie din Capitală.

Circulaţia în zonă s-a desfăşurat pe un singur fir.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă