Un spital privat bucureștean intră în rețeaua de suport COVID-19

Un spital privat bucureștean intră în rețeaua de suport COVID-19

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri seara că spitalul privat Metropolitan din reţeaua Monza va intra, de joi, în reţeaua de suport COVID şi va avea 30 de paturi ATI.

Ioana Oancea 0 comentarii

„Mâine finalizăm toate pregătirile. Omul nu plăteşte, acolo toate serviciile vor fi decontate cum sunt decontate serviciile pentru spitalele publice. În plus, şi personalul detaşat care se duce acolo nu este plătit de spitalul respectiv. De altfel, el a mai funcţionat, dar fără secţii de terapie intensivă, a mai funcţionat în perioada stării de urgenţă. E foarte important, pentru că vom avea încă 30 de locuri capacitate de tratare în ATI şi probabil 30-40 de locuri care, chiar dacă nu reprezintă secţii de terapie intensivă, vor avea oxigen, adică vor putea permite tratarea persoanelor care nu necesită neapărat ventilare mecanică, ci necesită oxigenare", a declarat Orban la România TV.

Premierul a amintit faptul că mulţi rezidenţi din anul terminal îşi desfăşoară activitatea în prima linie, dar a fost adoptată şi o ordonanţă prin care studenţi din anul terminal au intrat în "dispozitivul de luptă anti-COVID pe baza unui contract de voluntariat".

Comentarii

loading...