15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiUn stat european se pregăteşte să vândă proprietăţi în valoare de 1,8...

Un stat european se pregăteşte să vândă proprietăţi în valoare de 1,8 miliarde de euro

Ministerul Finanţelor identifică proprietăţile deţinute de stat şi de administraţiile regionale şi locale care ar putea fi vândute – în special cazărmi, spitale şi clădiri de birouri care nu mai sunt folosite, au spus sursele citate.

Premierul Giuseppe Conte a declarat că guvernul său se aşteaptă ca măsurile incluse în buget să ducă la o redresare a economiei în a doua jumătate a anului 2019, în ciuda faptului că cifrele publicate recentau arătat că ţara a intrat în recesiune, prima din 2013. Majoritatea economiştilor se aşteaptă ca avansul economiei să fie mult mai redus decât cel prognozat de Guvern, de 1%.

Planul bugetar pe trei ani, aprobat în decembrie, include venituri de 950 de milioane de euro din vânzări imobiliare în 2019 şi 150 de milioane de euro în fiecare din anii următori.

Statul italian şi alte entităţi publice deţin proprietăţi imobiliare în întreaga ţară care se ridică la un total de 283 miliarde de euro, potrivit informaţiilor guvernamentale de anul trecut, bazate pe cele aproximativ un milion de active pentru care Trezoreria a realizat un inventar. Estimările oficiale anterioare, care acoperă un număr mai mare de proprietăţi, au plasat valoarea la 425 miliarde de euro.

Datoria publică a Italiei a atins în luna noiembrie un nivel record de 2.350 miliarde de euro, reprezentând 133% din PIB.

Proiectul de vânzări imobiliare va fi conturat în detaliu în următoarele luni, iar primele proprietăţi ar putea fi scoase la vânzare înainte de sfârşitul anului.

Discuţiile privesc modul de vânzare a proprietăţilor, eventual prin împărţirea lor în funcţie de locaţie şi destinaţie.

Aceasta nu ar fi prima încercare a Italiei de a obţine lichidităţi prin vânzarea de proprietăţi. Guvernul lui Silvio Berlusconi nu a reuşit să atragă ofertanţi pentru cazărmile desfiinţate din nord şi nici administraţiile conduse de Matteo Renzi şi Paolo Gentiloni nu au reuşit să vândă imobile publice.

Cele mai citite

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă