Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un tren de marfă încărcat cu biodiesel a deraiat în județul Dolj

Un tren de marfă încărcat cu biodiesel a deraiat în județul Dolj

Circulația feroviară este închisă duminică dimineața pe raza Regionalei Craiova, între stațiile CF Malu Mare și Banu Mărăcine din cauza deraierii a șase vagoane din compunerea unui tren de marfă, aparținând operatorului privat GFR (Grup Feroviar Român).

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Trenul, care avea în compunere 23 de vagoane și circula pe distanța Slobozia - Veche Curtici, transporta produse petroliere, mai exact biodiesel.

UPDATE: Trenul cu 23 de vagoane cisternă încărcate cu biodiesel, care a deraiat duminică dimineaţa pe magistrala 900 Caracal-Craiova, pe raza localităţii Cârcea, judeţul Dolj, ar fi intrat pe firul de cale ferată aflat în reparaţie, pe care circulaţia era întreruptă.

Prefectul judeţului Dolj, Dan Narcis Purcărescu, a declarat că locomotiva a reuşit să treacă podul în virtutea inerţiei, însă vagoanele din spate au căzut după ce podul s-a rupt pe toată lungimea, pe firul aflat în reparaţii.

UPDATE: ANAR intervine cu material absorbant pentru limitarea poluării pârâului în zona localităţii Cârcea, în vederea limitării poluării produse de scurgerea de biodiesel din trenul care s-a răsturnat în viaduct.

Compania națională de Căi ferate CFR SA precizează că locomotiva trenului a deraiat și șase vagoane din compunerea trenului 80315 aparținând GFR s-au răsturnat în viaductul Cârcea.

La fața locului se deplasează reprezentanții autorităților care vor ancheta cauzele producerii acestui incident, precum și echipele de specialiști care vor interveni pentru eliberarea gabaritului. În prezent un tren de călători a fost oprit în parcurs (IR 1797 – în stația CF Jianca) și așteaptă redeschiderea circulației.

”Vă asigurăm că măsurile operative întreprinse de personalul feroviar au ca principal scop asigurarea continuității traficului feroviar și redeschiderea circulației în condiții de siguranță”, se arată în comunicatul CFR.

Comentarii

loading...