Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un urs a atacat o gospodărie din Buzău şi a ucis mai multe oi şi miei

Un urs a atacat o gospodărie din Buzău şi a ucis mai multe oi şi miei

Un urs a atacat, în noaptea de joi spre vineri, o gospodărie din localitatea Colţi, judeţul Buzău, a distrus mai multe anexe şi a ucis miei şi oi.

Rl online 0 comentarii

Atacul vine la mai puţin de 24 de ore după ce ursul bănuit că teroriza localnicii din zonă a fost împuşcat, după obţinerea unui aviz de la Ministerul Mediului.

Primarul localităţii buzoiene Colţi, Pavel Rădulescu, a anunţat, vineri, pe Facebook, că un nou atac s-a înregistrat noaptea trecută.

Din imagini se pot observa anexe distruse şi mai multe animale ucise, fiind vorba despre oi şi miei.

”Alt atac, alt urs. Problema e mult mai gravă. Mai e un urs abonat la carnea din gospodăriile cetăţenilor. A fost azi noapte. Invit ONG-urile, protecţia animalelor să-l ia şi să-l ducă unde vor dânşii...”, a scris primarul comunei Colţi.

Atacul vine la mai puţin de 24 de ore după ce un alt urs, suspectat că a comis zeci de atacuri asupra animalelor domestice încă din 2015, a fost împuşcat, după obţinerea unui aviz de la Ministerul Mediului.

De altfel, reprezentanţi ai Ministerului Mediului au anunţat vineri că la Buzău vor fi demarcate două anchete: una de către Corpul de Control al ministrului la Agenţia pentru Protecţia Mediului şi la Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu, alta de către Comisariatul General al Gărzii Naţionale de Mediu care va verifica modul în care fondul de vânătoare din localitate şi Primăria, au pus în aplicare autorizaţia de mediu pentru recoltarea exemplarului.

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a anunţat, joi seară, demararea unei anchete la Agenţia Judeţeană de Protecţia Mediului Buzău şi la Garda de Mediu, după apariţia în spaţiul public a unor imagini în care cadavrul unui urs, împuşcat în comuna Colţi, este stropit cu bere şi batjocorit de cei care l-au capturat. Animalul teroriza localnicii din zona de munte a judeţului Buzău din anul 2015 şi a fost împuşcat, joi, după ce Ministerul Mediului a eliberat aviz pentru recoltarea animalului.

Comentarii

loading...