Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

UPDATE. BEC: Rezultate parţiale oficiale la referendumul pe Justiţie

UPDATE. BEC: Rezultate parţiale oficiale la referendumul pe Justiţie

La referendumul pentru Justiţie, conform datelor centralizate de Biroul Electoral Central până marţi, la ora 14,20, un număr de 5.074.887 de persoane au votat "Da" la întrebarea nr. 1 şi 4.999.656 au spus "Da" la întrebarea nr. 2.

Rl online 0 comentarii

La întrebarea nr. 1 au răspuns "Nu" - 867.137 de alegători, iar la întrebarea nr. 2 au spus "Nu" - 838.630.

La referendum, cetăţenii au fost chemaţi să se pronunţe prin "Da" sau "Nu" cu privire la următoarele întrebări:

1. ''Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?''

2. ''Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?''

Potrivit Legii 3/2000, pentru ca referendumul naţional să fie valabil, este necesară o prezenţă la urne a cel puţin 30% dintre persoanele înscrise pe listele electorale permanente, iar opţiunile valabil exprimate să fie de cel puţin 25%.

Comentarii

loading...