Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ursula von der Leyen doreşte o reechilibrare a Uniunii Europene

Ursula von der Leyen doreşte o reechilibrare a Uniunii Europene

Preşedinta aleasă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a pledat marţi, la Zagreb, pentru o reechilibrare a Uniunii Europene astfel încât aceasta să facă faţă cu succes provocărilor cu care se confruntă, transmit AFP şi Hina.

Rl online 0 comentarii

''Obiectivul meu politic este de a reechilibra UE între est şi vest, între sud şi nord, între ţări mici şi cele mai mari, între ţări membre noi şi vechi'', a declarat ea după o întrevedere cu premierul croat Andrej Plenkovic.

Croaţia, care a aderat la Uniunea Europeană în 2013, va prelua preşedinţia semestrială a Consiliului UE în ianuarie 2020.

UE se confruntă cu mai multe provocări, printre care Brexitul şi situaţia demografică, a indicat Von der Leyen, în opinia căreia aceste provocări pot fi depăşite numai dacă statele membre sunt unite, prospere şi puternice.

Aflată în vizită la Varşovia joia trecută, Ursula von der Leyen a anunţat că va lansa consultări ample privind viitorul UE odată cu preluarea oficială a funcţiei de preşedinte al Comisiei Europene, la 1 noiembrie 2019.

Pe de altă parte, Croaţia este, în opinia Ursulei von der Leyen, o excepţională poveste de succes europeană şi un model pentru multe alte ţări.

Cel mai nou membru al Uniunii Europene, la care a aderat în 2013, Croaţia va prelua preşedinţia semestrială a Consiliului UE la 1 ianuarie 2020.

Comentarii

loading...