Foto: INQUAM PHOTOS

Foto: INQUAM PHOTOS

USR: Pensiile speciale vor fi plătite în continuare prin grija CCR

USR a reacționat la anunțul Curții Constituționale a României de amânare pentru data de 8 decembrie, a doua zi după alegerile parlamentare, a dezbaterii privind impozitarea pensiilor speciale.

Petronel Tudor 0 comentarii

„Pensiile speciale uriaşe, unele de 60-70.000 de lei pe lună, vor fi plătite în continuare, prin grija CCR. Până când? Nu se ştie. La cinci luni de la adoptarea în Parlament, legea privind impozitarea pensiilor speciale nu doar că nu a intrat în vigoare, dar nici măcar nu a trecut de filtrul Curţii Constituţionale. Astăzi, judecătorii CCR au amânat pentru a treia oară luarea unei decizii. Motivul amânării este, de data aceasta, izolarea unuia dintre judecători, data trecută a fost invocată necesitatea de a aştepta puncte de vedere de la preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului şi de la alte autorităţi publice ”, scriu cei din USR pe Facebook.

Cei din USR cred că adevăratul motiv al amânării este acela că 7 dintre cei 9 judecători CCR sunt printre beneficiarii pensiilor speciale și o eventuală impozitare le-ar reduce substanțial veniturile lunare.

„Nu au un interes real nici mulţi politicieni dintre cei care se laudă public că susţin eliminarea şi/sau impozitarea pensiilor speciale. Cât tărăgănează CCR luarea unei decizii, alte sute de milioane de lei pleacă din bugetul statului în conturile „specialilor”. Reamintim că, din iunie până în septembrie, peste 3 miliarde de lei s-au dus, în plină pandemie, către pensiile speciale, după ce, prin atacul la Curtea Constituţională, a fost împiedicată intrarea în vigoare a legii privind impozitarea pensiilor speciale.”, se mai arată în postarea USR.

Comentarii

loading...