Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Vacanța la „Nisipurile de Aur”, sub condițiile stării  de alertă epidemică

Vacanța la „Nisipurile de Aur”, sub condițiile stării de alertă epidemică

Bulgaria înregistrează un număr crescut de noi îmbolnăviri și reintroduce o serie de măsuri restrictive ce trebuie respectate inclusiv de românii care aleg sejururi estivale în țara vecină.

Petronel Tudor 0 comentarii

Burgas și Varna, orașe din zona celebrelor „Nisipuri de Aur” din Bulgaria, căutate de mii de români în fiecare vară, contabilizează creșteri ale îmbolnăvirilor cu COVID-19, anunță autoritățile bulgare, fenomen ce este generalizat în ultima săptămână. Guvernul a anunțat că va prelungi actuala stare de aleră epidemică până la 15 iulie.

Oficialii guvernamentali au decis că purtarea măștilor de protecție în spațiile publice este din nou obligatorie, inclusiv în cafenele și restaurante, măsură ce fusese eliminată și catalogată de Ministerul Sănătății doar ”foarte recomandată”.

Purtarea măștii era obligatorie doar în transportul public de călători, în unitățile medicale și în farmacii. Reintroducerea purtării măștii în toate spațiile închise vine la pachet cu obligativitatea păstrării distanței de siguranță de minim 1,5 metri și limitarea la maxim 1.000 a numărului de persoane ce pot asista la evenimente publice, concerte ori manifestări sportive.

Bulgaria este în continuare pe lista verde a României, ceea ce înseamnă că turiștii care se întorc acum de pe litoralul țării vecine nu sunt obligați să intre în izolare la domiciliu pentru 14 zile ori în carantină. Ultimele date oficiale indică un număr total de 209 decese la 4.242 îmbolnăviri cu COVID-19.

Comentarii

loading...