Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Valori record la monoxid de carbon, în urma incendiului din Ploiești

Valori record la monoxid de carbon, în urma incendiului din Ploiești

Valorile privind concentraţia de monoxid de carbon din aer sunt apropiate de limita maximă în urma incendiului din zona de sud a municipiului Ploieşti.

Rl online 0 comentarii

Agenţia pentru Protecţia Mediului efectuează monitorizări orare ale evoluţiei mai multor indicatori analizaţi, a anunţat luni Prefectura Prahova, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, decizia a fost luată în şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, în care au fost analizate consecinţele poluării mediului şi probabilul impact asupra sănătăţii populaţiei generate de incendiul respectiv, specialiştii precizând că nu au fost depăşite valorile limită admise la indicatorii analizaţi.

"Urmare a discuţiilor din cadrul şedinţei, s-a constatat că nu au fost depăşite valorile limită admise la indicatorii analizaţi în aer, dar având în vedere valoarea apropiată de limita maximă a indicatorului monoxid de carbon înregistrat astăzi la ora 14,20 şi prognoza meteo nefavorabilă asigurării unei dispersii a emisiilor, s-a luat măsura monitorizării orare de către Agenţia de Mediu Prahova a evoluţiei acestor indicatori. Precizăm că la orele 16,30 valoarea măsurată la indicatorul monoxid de carbon a manifestat tendinţe de scădere, ajungând la o valoare mai mică de 1 miligram/mc", precizează Prefectura Prahova.

Potrivit sursei citate, în situaţia "puţin probabilă" a înregistrării unor valori mari ale monoxidului de carbon, în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova s-au stabilit 'măsuri proactive şi de intervenţie' pentru protecţia sănătăţii populaţiei şi aducere la stare de normalitate.

Totodată, Ministerul Mediului, în colaborare cu Institutul Naţional de Cercetare Aerospaţială (INCAS), a dispus o recunoaştere a zonei respective cu un aerolaborator special pentru determinări amănunţite legate de calitatea aerului.

În context, se recomandă populaţiei să respecte instrucţiunile autorităţilor, care au fost deja comunicate: să rămână în locuinţe până la stingerea incendiului, să evite deplasarea în zona de manifestare a incendiului, să închidă uşile şi ferestrele locuinţelor pentru evitarea fumului generat de ardere, să părăsească zona de manifestare şi să identifice locuri sigure aerisite.

Un incendiu cu degajări mari de fum a izbucnit duminică după-amiaza la un depozit de materiale de materiale plastice din municipiul Ploieşti, manifestându-se pe aproape 8.000 de metri pătraţi.

Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu derulează o anchetă cu privire la modul în care deşeurile din plastic au ajuns în acel perimetru, având în vedere că nu există nicio autorizaţie în acest sens emisă de vreo autoritate de mediu, a anunţat Ministerul Mediului.

Comentarii

loading...