21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiVameşul de la Stamora Moraviţa reţinut pentru luare de mită, arestat preventiv

Vameşul de la Stamora Moraviţa reţinut pentru luare de mită, arestat preventiv

Sorin Avram a fost prezentat instanţei, pe numele său fiind emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Totodată, s-a constatat că el are mai multe imobile, zece dintre acestea fiind în scara unui bloc din localitatea Dumbrăviţa, judeţul Timiş.

DNA a transmis, marţi, că procurorii anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu 16 septembrie, inculpatului Avram Sorin Daniel, lucrător vamal în cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stamora Moraviţa, sub aspectul săvârşirii a trei infracţiuni de luare de mită.

Sursa citată a precizat că, în 4 şi 12 septembrie 2019, inculpatul a pretins şi primit de la o persoană, om de afaceri, suma totală de 100 de euro pentru a-i permite intrarea în România cu mai multe obiecte funerare.

Pentru a-l determina să remită sumele de bani, vameşul i-a pus în vedere omului de afaceri că are posibilitatea să îi aplice sancţiunea confiscării mărfurilor transportate.

Ulterior, în 16 septembrie 2019, pentru acelaşi motiv, lucrătorul vamal a mai pretins de la acelaşi om de afaceri suma de 150 de euro.

După mai multe negocieri, suma finală care i-a fost remisă inculpatului Avram Sorin Daniel a fost de 70 de euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Marţi, el a fost prezentat Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cele mai citite

Înscriere la facultate, înainte de absolvirea Bacalaureatului. Pentru cei care vor o carieră în dezvoltarea de jocuri video

BISM (Bucharest International School of Management) și Amber Studio, în colaborare cu prestigioasa Abertay University din Marea Britanie, pregătesc începând cu luna septembrie lansarea...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...
Ultima oră
Pe aceeași temă