15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiVămile din vestul ţării s-au aglomerat. La Nădlac se așteaptă chiar și...

Vămile din vestul ţării s-au aglomerat. La Nădlac se așteaptă chiar și o oră

La Nădlac II, marţi după-amiază, se aştepta o oră pentru controlul documentelor pe sensul de ieşire, iar ultimele 24 de ore peste 50.000 de persoane au tranzitat doar acest punct, aproape triplu faţă de o zi obişnuită.

Potrivit Poliţiei de Frontieră Arad, valorile de trafic au crescut semnificativ în toate punctele de control de la graniţa cu Ungaria, în ultimele zile. PTF Nădlac II este cel mai tranzitat punct, iar aici se aştepta, marţi după-amiază, mai mult de o oră pentru controlul documentelor pe sensul de ieşire, unde se lucra pe şase benzi, faţă de patru în mod obişnuit.

Aglomeraţia a început în weekend, când prin Nădlac Ii au trecut peste 130.000 de persoane, mai mult decât dublu faţă de un weekend obişnuit. Dintre acestea, aproape 90.000 au fost pe sensul de intrare în România.

În ultimele 24 de ore, peste 50.000 de persoane au tranzitat Nădlac II, aproape triplu faţă de o zi obişnuită, conform autorităţilor.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au declarat pentru News.ro că în toate punctele de control se lucrează la capacitatea maximă a infrastructurii, cu personal suplimentat.

Autorităţile spun că pe sensul de intrare în ţară se constată că mulţi români care lucrează în străinătate vin acasă în vacanţă. Mii de autoturisme au numere de Germania, Italia, Austria, Spania sau Franţa, fiind conduse de români.

Creşterea traficului a fost semnificativă şi la Borş (Bihor), pe unde au trecut peste 40.000 de persoane în 24 de ore.
Marţi, se mai aştepta o oră pentru control şi la Petea (Satu Mare), pe sensul de intrare.

Poliţia de Frontieră le recomandă celor care vor să tranziteze frontiera să verifice aplicaţia online de pe site-ul oficial, care arată în timp real timpii de aşteptare pentru controlul documentelor. Astfel, şoferii pot alege punctele de trecere care nu sunt aglomerate.

Timpi mari de aşteptare se înregistrau, marţi, şi pe arterele de ieşire pentru camioane. La Nădlac II, TIR-urile erau verificate pe patru benzi, dar se aştepta 150 de minute. La Borş şi Petea, şoferii de camioane ajungeau la control după 90 de minute, deşi se lucra pe trei benzi, respectiv două benzi de ieşire.
 

Cele mai citite

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă