22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiVârsta, sexul, condițiile existente ale cazurilor COVID-19 și decese

Vârsta, sexul, condițiile existente ale cazurilor COVID-19 și decese

 
Oamenii în vârstă sunt cei mai expuși
 

Există două surse care furnizează statistici privind vârsta, sexul și comorbiditatea: Raportul misiunii comune OMS-China publicat pe 28 februarie de către OMS , care se bazează pe 55.924 de cazuri confirmate de laborator.
·      Raportul notează că „Misiunea comună recunoaște provocările cunoscute și părtinirile raportării CFR brute la începutul unei epidemii” .
·      Un articol al CCDC chinez lansat pe 17 februarie, care se bazează pe 72.314 cazuri confirmate, suspectate și asimptomatice de COVID-19 în China din 11 februarie și a fost publicat în Jurnalul Chinez de Epidemiologie .
 
 
Coronavirus: Rata mortalității pe vârste

 
Rata de fatalitate a COVID-19 în funcție de SEX:
 

 
 
Afecțiuni medicale preexistente (comorbidități)

Pacienții care nu au raportat nicio condiție medicală preexistentă („comorbidă”) au avut o rată de fatalitate a cazului de 0,9%. Bolile preexistente care pun pacienții cu un risc mai mare de a muri de o infecție cu COVID-19 sunt:
 
 

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Sorana Cîrstea, eliminată în primul tur la Stuttgart

Sorana Cîrstea părăsește turneul WTA 500 de la Stuttgart din prima rundă, după ce a fost învinsă, astăzi, în două seturi, de chinezoaica Qinwen...

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...

Vin ploile și scad temperaturile! Prognoza meteo pe regiuni, până pe 28 aprilie

Specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza de specialitate, valabilă până pe 28 aprilie 2024. Astfel, în perioada următoare, vremea...
Ultima oră
Pe aceeași temă