15.8 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăȘtirile zileiVela: Posibil să menţinem declaraţia pe propria răspundere şi după 15 ...

Vela: Posibil să menţinem declaraţia pe propria răspundere şi după 15 mai

Marcel Vela spune că declaraţia pe proprie răspundere poate fi menţinută şi din 16 mai, când România intră în stare de alertă.

Nici călătoriile între localităţi nu vor fi permise în orice condiţii, mai anunţă Vela, după ce, iniţial, preşedintele Klaus Iohannis anunţase că românii pot pleca în vacanţe fără restricţii.

“Încă discutăm dacă va mai fi nevoie de declaraţia pe proprie răspundere şi în ce condiţii. Se va putea părăsi localitatea în anumite condiţii, care vor fi precizate în decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă”, a declarat Vela, la un post TV.

În plus, Marcel Vela susţine că se vor da în continuare amenzi, chiar dacă acestea au fost declarate ilegale de către CCR.

“Măsurile vor avea şi sancţiuni, în baza legilor care sancţionează nerespectarea măsurilor introduse de Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă. Cei care protejează sănătatea oamenilor nu mai au instrumente coercitive”, a spus ministrul.

Cele mai citite

Florin Piersic a fost transferat de la Cluj la Spitalul Matei Balș din București

Actorul Florin Piersic a fost adus marți seară la București, cu o aeronavă SMURD, pentru a fi internat la Institutul Național de Boli Infecțioase...

Borussia Dortmund e prima finalistă a Ligii Campionilor la fotbal după 1-0(0-0) cu PSG

Borussia Dortmund s-a calificat în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (0-0), marţi seara,...

Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre programul Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a abordat în discuţia avută marţi la Casa Albă cu preşedintele Joe Biden şi despre acceptarea României în programul Visa Waiver,...
Ultima oră
Pe aceeași temă