13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiVești bune pentru bucureșteni. Cum se vor relaxa restricțiile în Capitală

Vești bune pentru bucureșteni. Cum se vor relaxa restricțiile în Capitală

Măsurile de relaxare pentru weekend se aplică în Capitală începând de vineri, iar pentru sălile de sport probabil de marți, dacă se va lua decizia luni în Comitetul pentru Situații de Urgență.

În ce privește sălile de spectacol și restaurantele, prefectul spune că se vor fi deschide parțial, cu capacitate de 30%, abia după ce rata de infectare coboară sub 3 la mie.

Întrebat când se va întâmpla acest lucru, Alin Stoica spune: „nu am cum să fac acum niște estimări, dar având în vedere trendul consistent scăzător, ar putea să se întâmple probabil într-o săptămână”.

Referitor la aglomerația din magazine, prefectul declară că există un ghid care dacă este respectat va duce, cu siguranță, la o scădere a aglomerației.

„Desigur, trebuie să ne așteptăm la aglomerări, am văzut că în fiecare an în perioada sărbătorilor se produc astfel de aglomerări și atunci și noi avem un pic de responsabilitate să ne facem programul de cumpărături în așa fel încât să le evităm. Există măsuri flexibile, fiecare comerciant poate să aplice diverse măsuri”, spune Stoica.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă