Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Viktor Orban vine la Băile Tușnad, va susține o conferință cu Laszlo Tokes

Viktor Orban vine la Băile Tușnad, va susține o conferință cu Laszlo Tokes

Premierul Ungariei, Orban Viktor, va fi prezent, sâmbătă, la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad (Bálványos), judeţul Harghita, unde va vorbi despre viitorul Europei.

Rl online 0 comentarii

Reprezentanţii organizatorilor Universităţii de Vară de la Băile Tuşnad au declarat, luni, informează Mediafax, că în cadrul manifestării vor fi abordate teme care prezintă interes pentru maghiarii din Transilvania.

„Încercăm şi în acest an să abordăm la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad (Bálványos) temele de actualitate ale vieţii politice şi publice care prezintă interes pentru maghiarii din Transilvania. Vor avea loc mai multe dezbateri care tratează viitorul Europei, inclusiv cel al Europei Centrale şi de Est, dar vor fi popularizate şi probleme de politică naţională, chestiuni economice şi tematici legate de soarta Bazinului Carpatic. Sâmbătă, va vorbi despre aceste teme şi premierul Ungariei, Orban Viktor, care va susţine o conferinţă comună și cu europarlamentarul Tokes Laszlo, preşedintele CNMT, al cărei moderator va fi Nemeth Zsolt, preşedintele Comisiei de politică externă a Parlamentului Ungariei. Vor mai participa la Băile Tuşnad, printre alţii, şi vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, miniştri ai Guvernului de la Budapesta, lideri ai PPMT şi PCM, dar şi parlamentari şi primari ai UDMR, universitari şi episcopi maghiari”, au spus sursele citate.

Potrivit acestora, au fost transmise invitaţii şi unor demnitari români care, însă, au declinat participarea la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad.

„Cu toate acestea, vor fi şi invitaţi români la universitatea de vară, alături de diverşi politicieni, analişti şi jurnalişti europeni, care au confirmat participarea lor, cum ar fi Radu Carp, Mihai Răzvan Ungureanu, Ioan Stanomir”, a precizat organizatorii.

Pe lângă dezbateri şi conferinţe, la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad vor fi organizate şi concerte susţine de artişti şi trupe precum Ruzsa Magdi şi Deak Bill Gyula împreună cu Hobo, Maszkura és a Tücsökraj, Honeybeast, Tankcsapda, Naza, Vad Fruttik, Transylvanium, Ocho Macho şi Bagossy Brothers Company.

Cea de-a 29 ediţie a Universităţii de Vară şi a Taberei Studenţeşti de la Băile Tuşnad (Bálványos) se va desfăşura între 24 şi 29 iulie, evenimentul fiind organizat de Fundaţia Pro Minoritate din Ungaria, Consiliul Tineretului Maghiar din România şi CNMT.

Comentarii

loading...