Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: ISU Alba

FOTO: ISU Alba

VIDEO: Incendiul de la Mănăstirea Râmeţ a fost stins după 7 ore

Incendiul izbucnit, vineri, la Mănăstirea Râmeţ din judeţul Alba a fost stins de pompieri după 7 ore. Focul a distrus acoperişul chiliilor de la intrare, pe o suprafaţă de 1000 de metri pătraţi, iar jumătate din el s-a prăbuşit.

Rl online 0 comentarii

Pompierii din Alba au intervenit, vineri, timp de şapte ore pentru stingerea incendiului izbucnit la Mănăstirea Râmeţ, din judeţul Alba. Flăcările au cuprins acoperişul chiliilor de la intrare, care a ars pe o suprafaţă de 1.000 mp şi care s-a prăbuşit, pe jumătate. Intervenţia a fost îngreunată de materialele din compoziţia acoperişului, unde erau cantităţi foarte mari de vată minerală, care au emis o radiaţe termică foarte puternică.

Potrivit ISU Alba, pe lângă acoperiş, au mai fost distruse obiecte de cult şi bunuri personale aflate în încăperi.

„Suprafaţa totală a acoperişului este de 1.400 mp. Suprafaţa aproximativă afectată a fost de 1.000 mp. A ars structura din lemn a acoperişului cu învelitoare din tablă. Pe aproximativ 50% s-a prăbuşit acoperişul dar fără a fi afectate spaţiile din interior decât într-o proporţie de 20% la nivelul etajului. Au fost afectate mai multe bunuri personale din chilii precum şi obiecte de cult: icoane, veşminte, cărti etc. Cauza va fi stabilită ulterior”, a declarat maior Ovidiu Costea, de la ISU Alba.

Comentarii

loading...