Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

VIDEO. Pentru ministrul Educației „manualele școlare este un subiect intens”

VIDEO. Pentru ministrul Educației „manualele școlare este un subiect intens”

Ministrul Educaţiei, Valentin Popa, a fost surprins, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, cu alte greşeli gramaticale, de pronunţie, dar şi pauze lungi în mijlocul propoziţiilor, relatează Mediafax.

Mihai Cernea 0 comentarii

Greşelile ministrului Educaţiei Naţionale au constat în producerea de dezacorduri între subiect şi predicat, căutând să le explice jurnaliştilor cât de preocupat este de problemele învăţământului.

De exemplu, acesta a spus: „Manualele şcolare este (n.r. - sunt) un subiect intens şi probabil principala sarcină a Ministerului Educaţiei”.

O altă greşeală de acest gen a fost comisă în propoziţia: „În acest cost de 24 de milioane de lei este inclusă (n.r - sunt incluse) editarea şi drepturile de autor”.

Ministrul Valentin Popa a susţinut, joi, o conferinţă de presă în cadrul căreia a prezentat bilanţul celor şase luni de activitate, a informat Mediafax.

În luna mai, la dezbaterea moţiunii simple depuse de PNL împotriva sa, Valentin Popa a făcut noi greşeli gramaticale. Astfel, ministrul Educaţiei Naţionale a pronunţat greşit pronumele „cealaltă”. Ulterior, Valentin Popa a spus că a dat foarte multe examene şi nu va mai da altele. Precizarea vine după ce i s-a cerut să spună care este forma corectă a cuvântului: „celelante” sau „celelalte”. Într-un alt context, ministrul a folosit cuvântul „pamblică”, scuzându-se ulterior că a folosit un regionalism pentru cuvântul corect panglică.  

În discursul său, ministrul Educaţiei a afirmat şi că „a fost anunţat” că în peste 1.100 de şcoli a fost boicotată simularea, dar de fapt în 25 de şcoli nu s-a putut susţine evaluarea naţională.

Comentarii

loading...