Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Sursă foto: facebook, Florin Parasca

Sursă foto: facebook, Florin Parasca

VIDEO: Preotul scandalagiu din Cluj, obligat să-și ceară scuze și să restituie banii

Preotul Florin Parasca din Parohia Tăuți, Cluj, a fost sancționat cu dojană arhierească după ce a condiționat oficierea unei înmormântări în schimbul plății unei sume de bani.

Petronel Tudor 0 comentarii

Arhiepiscopia Cluj l-a sancționat pe preotul Florin Parasca după ce imaginile cu scandalul provocat de acesta chiar la căpătâiul unei persoane decedate au apărut în presă. Instituția cataloghează drept regretabil comportamentul preotului și consideră că preotul Florin Parasca a dat dovadă nu doar de lipsă de tact, ci și de nerespectarea hotărârilor forurilor bisericești superioare atunci când a cerut plata locului de veci.

„Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a analizat toate aspectele acestui caz și, în conformitate cu articolul 159 din Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe , a decis ca preotului Florin Parasca să i se aplice sancțiunea disciplinară dojană arhierească, să restituie suma plătită familiei îndoliate și să își ceară scuze public.”, a anunțat Arhiepiscopia Cluj.

Scandalul a pornit de la refuzul preotului de a oficial slujba de înmormântare cerând ca familia celui decedat să-și ceară scuze pentru modul în care l-a tratat și să îi pupe mâinile.

Oamenii erau supărați că au fost puși să plătească o taxă preotului. În replică, Florin Parasca a explicat că aceștia nu au plătit contribuția către Biserică în ultimii 10 ani și că prin decizia Consiliului Parohiei Tăuți, familiile care nu achită contribuția în ultimii 3 ani trebuie să plătească pentru locul de veci. 

Comentarii

loading...