26.5 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiVIDEO Statele Unite au debarcat trupe, tancuri și transportoare blindate în...

VIDEO Statele Unite au debarcat trupe, tancuri și transportoare blindate în portul Constanța

Aflată pentru prima dată în Marea Neagră, nava militară de transport rapid USNS Carson City, aparținând Forțelor Navale americane (US Navy), a acostat, în această săptămână, în portul Constanța.

Nava americană a ajuns la Constanța după ce a traversat Marea Neagră, venind din Georgia.

La Constanța, la data de 24 august, de pe nava USNS Carson City au fost debarcați militari însoțiți de tancuri Abrams și de alte vehicule blindate, aparținând Forțelor Terestre americane din Europa.

Militarii americani fac parte din Batalionul 2 al Brigăzii 1 Blindate.

Nava Carson City are în dotarea proprie doar armament ușor, cu rol defensiv, dar prezența ei în Marea Neagră simultan cu o altă navă militară americană, distrugătorul Carney, sugerează că “NATO își sporește puterea militară în apropierea Rusiei”, a declarat Jim Holmes, profesor de strategie la Colegiul Naval de Război al SUA, citat de revista militară americană Stars and Stripes.

Înainte să ajungă la Constanța, nava Carson City debarcase militari și vehicule blindate în Georgia, pentru exercițiul “Noble Partner”.

Carson City este prima navă militară de transport rapid trimisă de SUA în estul Europei.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Premierul României se întâlnește cu președintele Congresului Mondial al Ucrainenilor

Premierul României, Marcel Ciolacu, se întâlnește, la București, cu președintele Congresului Mondial al Ucrainenilor, Paul Grod. Întâlnirea va avea loc la Palatul Victoria, în ziua...

“Experimentul Cârstoiu va lua sfârșit brusc”, estimează Ludovic Orban

"Experimentul Cârstoiu va lua sfârșit brusc", estimează Ludovic Orban, liderul partidului Forța Dreptei, referindu-se la candidatul PSD - PNL la funcția de primar general...

Supradoza de siguranță

Încă dinainte de pandemie era cultivată până la obsesie tendința de-a născoci leacuri pentru tot felul de fleacuri. Nesiguranța ipohondrică e o bună metodă...
Ultima oră
Pe aceeași temă