23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiVineri va ajunge un nou lot de vaccinuri Moderna. România nu a...

Vineri va ajunge un nou lot de vaccinuri Moderna. România nu a primit vaccin AstraZeneca din Austria

„106.800 doze de vaccin Moderna vor ajunge vineri la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră. Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional”, se arată într-un comunicat de presă remis, joi.

Potrivit sursei citate, dozele vor fi distribuite astfel: Centrul Naţional de Stocare Bucureşti – 32.600 doze, Centrul Regional de Depozitare Braşov – 5.600 doze, Centrul Regional de Depozitare Cluj -11.200 doze, Centrul Regional de Depozitare Constanţa – 15.400 doze, Centrul Regional de Depozitare Craiova – 2.800 doze, Centrul Regional de Depozitare Iaşi – 18.200 doze, Centrul Regional de Depozitare Timişoara – 21.000 doze.

Pe de altă parte, România nu a primit vaccin din lotul de un milion de doze din care două persoane din Austria fuseseră imunizate şi au avut reacţii adverse, a precizat, joi, pentru Agerpres, secretarul de stat Andrei Baciu de la Ministerul Sănătăţii.

„Această situaţie a pornit de la două reacţii adverse înregistrate în Austria, care au apărut la distanţă de câteva zile de la administrarea vaccinului produse de AstraZeneca. Pe cale de consecinţă, autorităţile europene s-au sesizat, au identificat lotul de vaccin. Acest lot de vaccin conţinea un milion de doze, care au fost distribuite în 17 ţări la nivel european, din care nu face parte şi România. Vorbim de Austria, Bulgaria, Cipru, Danemarca, Estonia, Franţa, Grecia, Islanda, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Spania şi Suedia. Mai mult decât atât, ca urmare a acestui eveniment, câteva din aceste ţări (Estonia, Lituania, Luxemburg, Letonia), începând cu data de 9 martie, au suspendat vaccinarea cu respectivul lot. Vorbim despre vaccinurile care fac parte din respectivul lot. (…) Aceste ţări au suspendat pe data de 9 vaccinarea cu vaccinul produs de AstraZeneca, care provine din respectivul lot de un milion. România nu a primit vaccinuri din respectivul lot”, a precizat secretarul de stat.

Cele mai citite

Tramvaiul 41 nu va circula sâmbătă

Linia de tramvai 41 va fi suspendată temporar, sâmbătă, 30.03.2024, anunță STB. Legătura între cartierul Drumul Taberei și zona de Nord a Capitalei se va...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Dezvăluiri din viața artistei Anna Lesko. După cinci ani de singurătate, cântăreața rupe tăcerea

Anna Lesko s-a "dezbrăcat" de cuvinte la podcastul "Fain și Simplu" moderat de Mihai Morar. Artista a vorbit despre viața ei personală, regrete și...
Ultima oră
Pe aceeași temă